Hoşaflık kayısı, mevsiminde toplanan kayısıların kabuk şeklinde kurutulmasıyla elde edilir. İçerisinde bulunan yoğun lifli yapı sayesinde barsak florasının korunmasına yardımcı olarak kabızlığın önlenmesini sağlar. Besin değeri çok yüksek olan hoşaflık kayısı günlün enerjinizi arttırmanıza yardımcı olur. Göz sağlığına faydalıdır içerisinde bulunan A vitamini sayesinde. İçerisinde bulunan potasyum vücut için gereklidir ve kanama bozukluklarına karşı koruyucu etkisi vardır. Yüksek lifli yapısı sayesinde kolesterol düşürücü etkisi vardır. Bu sayede kalp ve damar hastalıklarından korunmada oldukça faydalıdır. Kaynatılarak hoşaf olarak tüketilir. Hem çok lezzetli hem de çok faydalıdır. Bağışıklığınızın güçlenmesine yardımcı olur. Her yaş grubuna hitap eden bu besin kış aylarında sofraların vazgeçilmezlerindendir.